fbpx

Ministra Sănătății, despre zvonurile potrivit cărora COVID-19 nu există, iar oamenii sunt plătiți ca să mintă: „Am examinat cazurile”

În țară, inclusiv și pe rețelele de socializare, tot mai mulți susțin că virusul COVID-19 nu există, ba mai mult – unii oameni spun că ar fi plătiți ca să mintă că decesul din familie a fost provocat de coronavirus. Ministra Sănătății în RM a venit cu o reacție în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La ședința de azi a Parlamentului este prezentă și ministra Sănătății – Viorica Dumbrăveanu. Așadar, deputatul PAS – Igor Grosu – a cerut funcționarei să vină cu o reacție la toate aceste zvonuri. Parlamentarul a menționat că, astfel, vrea să oprească aceste „nonsensuri” care iau amploare și despre care sunt mereu întrebați membrii de partid aflați prin raioane: „Ne este greu să le explicăm oamenilor”.

„Am examinat în mare parte cazurile de acest gen, cu specialiștii. Este un fals, sunt informații denaturate și nu este nicio motivare sau argumentare pentru ca medicii să pună un diagnostic fals, este imposibil.

Am examinat două cazuri de pe rețelele de socializare. Într-un caz, rudele decedatului au aruncat această informație denaturată pentru a nu fi descriminați în societate pentru faptul că în familie a existat COVID-19.

În alt caz, fiind publicată chiar și o înregistrare video, organele de drept s-au autosesizat. La scurt timp, însă, a fost șters videoul. Chiar și așa, mulți oameni au văzut… Aceste zvonuri sunt o ofensă pentru cei care muncesc în spitale”, a răspuns ministra Sănătății.

Până la ora actuală, în Moldova s-au înregistrat 10.321 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 371 de decese în rândul celor bolnavi.

Articole asemănătoare

Back to top button