fbpx

Meta vrea să depășească Apple: Ce se întâmplă cu setul Quest 3

Meta încă nu a publicat încă detalii oficiale despre căștile sale Quest 3, dar se pare că firma intenționează să includă tehnologie de realitate mixtă îmbunătățită în model pentru a putea lupta cu Apple.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mark Gurman de la Bloomberg susține că a testat o versiune prototip a căștilor Quest 3, programată pentru lansare în octombrie. Cu numele de cod Eureka, setul cu cască este mai subțire și vizibil mai ușor în comparație cu Quest 2, renunțând la plastic în favoarea curelelor din material textil.

Se pare că Meta reîmprospătează designul față, adăugând trei contururi verticale în formă de pastilă. Se spune că cele două pastile de pe flanc găzduiesc o cameră RGB obișnuită – adică o cameră color care permite utilizatorilor să vadă lumea reală din jurul lor. Quest 2, pentru comparație, are patru camere cu infraroșu poziționate în colț. Pe marginea de jos a căștilor Quest 3 sunt camere de urmărire a poziției, potrivit lui Gurman, alături de balansoarele de volum și o roată de reglare a obiectivului, scrie Playtech.

Acesta din urmă este un upgrade crucial. Pe Quest 2, există doar trei setări disponibile pentru ajustarea distanței inter-pupilare (IPD), care este definită ca distanța dintre pupilele din ochi. Acesta este folosit ca măsurătoare pentru a regla poziționarea obiectivului pentru a obține cea mai bună experiență de vizionare. Quest 2 acceptă valori IPD între 56 și 70 mm și le împarte în trei setări: îngust (IPD < 66 mm), mediu (61 mm până la 66 mm IPD) și lat (IPD > 66 mm). Quest 3 va permite suportul pentru ajustarea IPD-ului fără a scoate căștile.

Experiențe de realitate mixtă pentru a concura cu Apple

Se pare că Meta nu a rafinat hardware-ul afișajului, dar cea mai mare actualizare de pe Quest 3 este suportul îmbunătățit pentru realitatea mixtă, datorită camerelor de trecere din față. Gurman susține că următorul Quest are o pereche de camere color RGB care includ suport video pass-through. Camerele pot oferi „o redare aproape realistă a lumii reale”, spune Gurman. Aceasta nu este o operație mică, mai ales având în vedere segmentul de preț al lui Quest 2 și comparația iminentă cu căștile de realitate mixtă de la Apple.

Se spune că viitoarele căști „Reality Pro” de la Apple vor oferi experiențe de realitate mixtă folosind hardware-ul de ultimă generație pentru urmărirea ochilor și imagini, dar se pare că va costa peste 2.000 de dolari. Meta Quest 2, pe de altă parte, se vinde cu 399,99 USD, ceea ce este un semn că, chiar și după o creștere a prețurilor de la o generație la alta, Quest 3 va fi probabil de cel puțin patru ori mai ieftin decât căștile Apple. Meta a îmbunătățit, de asemenea, performanța lui Quest 3 și chiar a reproiectat controlerele pentru a arăta ca cele livrate cu căștile emblematice Quest Pro, susține raportul.

Controlerele Quest 3 scad mânerul inelului și se bazează pe urmărirea îmbunătățită a mâinii în aer. Se spune că setul cu cască are, de asemenea, un senzor de adâncime în partea din față, care se bazează pe tehnologia numită „Meshing Meshing” pentru a identifica automat elementele din lumea reală, cum ar fi pereții casei tale. Căștile Meta, cu beneficii de realitate mixtă în remorcare, vor costa probabil peste 400 de dolari și este de așteptat să fie livrate mai târziu în acest an, cu o bibliotecă de conținut extinsă.

Articole asemănătoare

Back to top button