fbpx

Merkel i-a cerut lui Putin eliberarea lui Navalnîi. Răspunsul preşedintelui rus

Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut preşedintelui rus, Vladimir Putin, eliberarea opozantului Aleksei Navalnîi. Solicitarea a fost respinsă de Putin, care a spus că Navalnîi nu este un deţinut politic, informează Reuters, citată de Digi24.

„Am discutat despre situaţia îngrijorătoare a lui Aleksei Navalnîi”, a declarat Angela Merkel la finalul ultimei întâlniri oficiale cu preşedintele Putin la Kremlin, în funcţia de cancelar al Germaniei. „I-am cerut încă o dată preşedintelui (rus) să-l elibereze pe Aleksei Navalnîi şi i-am spus că vom continua să facem asta până când se va realiza acest lucru”, a spus Merkel.

Solicitarea de eliberare a venit la exact un an după ce Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok de către agenţi ai serviciilor secrete ruse. În prezent, opozantul rus se află într-o colonie penitenciară aflată la 100 dde kilometri de Moscova, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

„În ceea ce priveşte subiectul în chestiune, acesta nu a fost condamnat din motive politice, ci pentru că a comis o infracţiune”, a spus preşedintele rus, Vladimir Putin, care nici de această dată nu a dorit să-i rostească numele lui Aleksei Navalnîi.

De la otrăvirea cu Noviciok și până în prezent, nici Vladimir Putin și niciun alt oficial al Kremlinului nu au rostit, explicit, numele lui Alexei Navalnîi și au negat implicarea serviciilor secrete rusești.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button