fbpx

Medicii au stabilit din ce cauză a murit adolescenta de 14 ani din Cahul. Cu ce a fost diagnosticată?

Adolescenta de 14 ani, care a decedat la Cahul, în scurt timp după ce s-a întors în țară împreună cu familia pentru a petrece sărbătorile de iarnă, avea virusul gripal de tip A(H3N2). Informația a fost confirmată de Agenția Naționale pentru Sănătate Publică. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ANSP, medicii au diagnosticat fetița cu insuficiență respiratorie de gradul III, pneumonie franc-lombară bilaterală, insuficiență poliorganică, șoc septic și sindrom SIRS.

Amintim că minora și părinții ei au revenit din Marea Britanie la 8 decembrie curent. Două zile mai târziu, adolescenta acuza febră de 40,2 grade, iar părinții au dus-o la punctul medical din localitate.

Tatăl copilei spune că medicul i-a pus o injecție pentru a-i diminua febra, după care i-a prescris mai multe infuzii de ceai și a trimis-o acasă. După vizita la punctul medical, fetei i-a scăzut febra, însă la scurt timp, aceasta s-a simțit din nou rău, părinții fiind nevoiți să cheme ambulanță. La spital, adolescenta a intrat în comă, iar pe parcursul nopții a decedat.

Datele ANSP arată că, pe parcursul ultimei săptămâni, 235 de persoane aveau infecții respiratorii virale acute. În două cazuri rezultatele de laborator au confirmat prezența virusurilor gripale de tip A(H3N2).

În republică continuă vaccinarea antigripală a contingentelor prioritare cu risc sporit de îmbolnăvire și dezvoltare a complicațiilor postgripale.

Articole asemănătoare

Back to top button