fbpx

„Medicamentele expirate trebuie colectate și nimicite corect”. Mai mulți moldoveni au lansat o petiție pentru a apăra mediul

Medicamentele expirate reprezintă un adevărat pericol pentru organismul uman. Dacă sunt ținute în casă, într-un loc nesigur, pot ajunge pe mâna copiilor sau consumate, ducând la intoxicații și afecțiuni severe. În acest sens, mai mulți moldoveni au lansat o petiție pentru a convinge statul să oblige farmaciile și spitalele să primească produsele farmaceutice vechi pentru a le distruge corect. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Spre deosebire de ţările europene, unde legea îi obligă pe cetăţeni să predea medicamentele expirate la farmacii, în Moldova oamenii sunt îndemnați să le arunce pe ascuns la gunoi sau în veceu, însă aceste produse poluează solul și apa, intoxicând în mod indirect pe fiecare.

„Farmaciile, spitalele sau centrele medicale trebuie să primească medicamentele expirate de la cetățeni. Ajutați-ne să nu poluăm mediul și să ne menținem sănătatea noastră și a copiilor noștri”, spun autorii petiției.

Cei care susțin această cauză sunt încurajați să semneze petiția, pentru a convinge statul să adopte o lege cu privirea la distrugerea infoensivă a medicamentelor din dulapurile cetățenilor.

Articole asemănătoare

Back to top button