fbpx

Măsuri sporite de securitate în legătură cu meciul Moldova-Franța: Traficul pe o stradă din capitală, restricționat

În legătură cu meciul de fotbal între selecționatele Moldova-Franța, care va avea loc pe 22 martie, începând cu ora 21:45, pe stadionul „Zimbru” din Chișinău, oamenii legii anunță că polițiști și carabinieri vor asigura ordinea publică şi siguranţa spectatorilor care vor fi prezenți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest context, vineri, începând cu ora 17:00, traficul rutier va fi restricționat pe bulevardul Dacia, direcția de deplasare – Aeroport spre Centru, tronsonul cuprins între străzile Burebista și Cuza Vodă, unde va fi instalat un gard de protecție cu formarea coridoarelor și punctelor de control/acces.

Transportul va fi redirecționat pe partea carosabilă a bulevardului Dacia, același tronson, direcția – Centru spre Aeroport, unde se va circula în ambele sensuri.

Pentru buna desfășurare a evenimentului și pentru a evita aglomerația la intrările pe stadion, poliția recomandă spectatorilor să se prezinte din timp la porţile de acces, iar fanilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniștii publice, violenţe verbale şi fizice sau manifestări violente.

Sunt interzise: persoanele care se află în stare vădită de ebrietate sau se află, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, persoanele care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, artificii, petarde, materiale explozive, recipiente, corpuri contondente, cuţite sau alte obiecte de acest gen, fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire.

Totodată, va fi interzisă intrarea persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizuală, prin care se transmit mesaje ce au conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionate.

Astfel, oamenii legii cer respectarea măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive. Pentru a nu bloca căile de acces către stadion, spectatorii sunt rugaţi să se deplaseze folosind, în special, mijloacele de transport public.

Dacă sunteţi martorii unor fapte antisociale, nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat poliţist/carabinier sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Articole asemănătoare

Back to top button