fbpx

Marșul Solidarității „Sunt ok” va avea loc duminica la Chișinău. Ce le recomandă poliția cetățenilor?

Duminică, 19 mai, comunitatea LGBT va desfășura, pe străzile capitalei, marșul solidarității „Sunt ok”, organizat în cadrul festivalului Moldova Pride. Polițiștii împreună cu carabinierii vor asigura ordinea și securitatea publică, dar și circulația rutieră în timpul evenimentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inspectoratul General al Poliției va depune toate eforturile pentru buna desfășurare a evenimentului, ori, dreptul la libera exprimare a tuturor cetățenilor, trebuie și este respectat, indiferent de interese, afiliere și convingeri, iar evenimentul din 19 mai, nu este o excepeție.

Totodată, Poliția vine cu un apel către organizatorii și participanții la marș, dar și cetățeni, rugându-i să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale polițiștilor. Cei care vor fi prezenți, sunt îndemnați să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea pașnică a evenimentului şi de la incitarea la acţiuni care pot pune în pericol atât viața și sănătatea participanților la marș, cât și a oamenilor legii aflați la datorie.

De asemenea, Poliția îndeamnă participanții, precum și cetățenii în caz de urgență, să apeleze numărul unic 112 sau să se adreseze celui mai apropiat post, ori de câte ori sesizează situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică. 

Articole asemănătoare

Back to top button