fbpx

MAN scapă de dosarul privind finanțarea ilegală. Precizările CNA

Partidul MAN, condus de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, scapă de dosarul privind finanțarea ilegală. Potrivit unui răspuns CNA la o solicitare a TV8, dosarul pornit în toamna anului  2023 a fost clasat anul acesta în luna martie „din lipsa elementelor componenței de infracțiune”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De cealaltă parte, în gestiunea organului de urmărire penală se află 25 de cauze penale pornite tot pentru finanțarea ilegală a partidelor politice. 12 dintre acestea au fost pornite începând cu toamna anului 2023.

Totodată, din toamna anului 2023, organul de urmărire penală al CNA a înregistrat șase procese penale în care au fost examinate pretinse acțiuni ilegale ale persoanelor fizice/factori de decizie din cadrul unor partide politice, candidați și/sau reprezentanți ai unor partide politice manifestate prin coruperea alegătorilor, se mai arată în răspunsul celor de la CNA.

Precizăm că CNA a pornit procesul penal privind finanțarea ilegală a MAN după investigația TV8 „SponȘorMANii alegerilor locale”. Ulterior, o plângere privind donatorii fictivi din listele MAN a depus și liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc.

Articole asemănătoare

Back to top button