fbpx

Mama tinerei decedate în accidentul de la Jumbo: „Dorin Recean, vă implorăm să dispuneți revederea legii”

Mama Doiniței Prodan, tânăra care a decedat într-un grav accident rutier în vara anului curent, lângă Jumbo, a venit cu o reacție, după ce șoferul care ar fi provocat tragedia a fost condamnat, pe 29 noiembrie, la aproape șapte ani de închisoare în penitenciar de tip semi-închis. Deși magistrații au stabilit termenul maxim de detenție prevăzut de lege, mama Doiniței spune că „este puțin”, iar de vină este legea. Femeia face apel la autorități să intervină cu modificări legislative, prin care să fie înăsprite pedepsele pentru șoferii vitezomani care urcă băuți la volan sau care nu sunt la prima abatere în trafic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„A fost pronunțată decizia în privința inculpatului care ne-a ucis fetița noastră, Doinița Prodan. E puțin, dar e vinovată legea, care este imperfectă totalmente la acest capitol: pentru omor în accident se prevede maxim 7 ani în penitenciar de tip deschis….. DESCHIS!!!!! E strigător la cer!”, a scris mama Doiniței Prodan pe o rețea de socializare.

Femeia a făcut apel la prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean. Mama Doiniței solicită înăsprirea legislației, în numele fiicei sale care a luptat pentru viață 13 zile, dar și a altor copii omorâți sau schilodiți pe drumurile din țară, scrie newsmaker.md.

„Dorin Recean, vă implorăm să dispuneți revederea legii, ca ucigașii, care au urcat beți la volan, fără permis de conducere, cu multe alte dosare similare în spate, să fie pedepsiți pe măsura infracțiunii și dosarelor din spate. Acești ucigași nu se vor corecta niciodată, măcar să stea mai mult închiși si să nu iasă pe străzi să ucidă si să schilodească copiii cuiva. (…) Trebuie schimbat ceva pentru alți copii: dați-le șansa la viată, nu permiteți ucigașilor să circule liber ani de zile fără permise. (…) Așteptăm modificarea legii, ca jertfa Doiniței noastre, care a luptat pentru viață 13 zile cu toate organele lezate, cu toate coastele înfipte în plămânul drept, să nu fie zădarnică și să salveze alte vieți prin schimbări legislative”, se mai arată în mesajul postat de femeie.

Amintim că Doinița Prodan a fost una dintre victimele accidentului rutier de lângă centrul comercial Jumbo, din iulie 2023. Aceasta s-a afla în stare critică în secția de reanimare mai multe zile la rând. Potrivit informațiilor, airbag-ul din mașina în care se afla în momentul impactului nu s-a activat, ceea ce a dus la faptul că cutia toracică i-a fost grav afectată, iar organele i-au fost străpunse de coastele rupte. Atunci, internauții de pe rețelele de socializare s-au mobilizat pentru a colecta bani pentru intervenția chirurgicală și tratamentul femeii în Germania. Pe 6 august, soțul femeii a anunțat că Doinița Prodan a murit.

Șoferul care ar fi provocat accidentul rutier a fost condamnat pe 29 noiembrie la 6 ani și 10 luni de închisoare. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată. Instanța a mai dispus ca reprezentanții părții vătămate decedate să încaseze 5 milioane de lei din contul inculpatului – cu titlu de prejudiciu moral și alți peste 296 000 lei – cu titlu de prejudiciu material.

Articole asemănătoare

Back to top button