Maioneza sănătoasă de casă: Ce ingrediente trebuie folosite atunci când o pregătim?
Aproape toți iubim o lingură de maioneză în salatele preferate și, oricât de nesănătoasă ar fi, o servim aproape la fiecare masă de sărbătoare. Ce-ar fi, însă, dacă ne-am putea delecta cu acest preparat culinar, fără ca să ne facem griji de compoziția sa?
Acest lucru este posibil dacă îți faci ceva timp pentru ca să prepari maioneza acasă. Nu este deloc greu, iar ingredientele sunt foarte ușor de găsit, scrie rețetepractice.ro.
- Un albuș de ou;
- O lingură sau două de muștar;
- O lingură sau patru de sare;
- 120 ml de ulei de măsline;
- O lingură sau două de oțet.
Toate aceste ingrediente le puneți într-un vas îngust, în care să vă încapă ușor blenderul. Introduceți blenderul în recipient, porniți și ridicați-l ușor. Coborâți din nou blenderul și ridicați-l până când compoziția are consistența unei maioneze groase.
Poftă bună! 🙂