fbpx

Maia Sandu, mesaj de Crăciun: „Ați deschis ușile caselor voastre și ați împărțit bucata de pâine cu vecinii”

Cu prilejul Crăciunului pe stil nou, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de felicitare moldovenilor, în care a apreciat mărinimia oamenilor care au procedat exact „în spiritul creștin” când dezinteresat au întins o mână de ajutor refugiaților ucraineni aflați în mare pericol. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„După un an greu, am ajuns în pragul luminatelor sărbători de Crăciun. Craciunul e despre naștere și celebrare, despre viață și speranță, despre generozitate și smerenie. Despre suflet deschis spre bucuriile cerurilor, dar și spre bucuriile celor apropiați. E despre legătura noastră puternică cu cei plecați și cu cei care vin. Nu e sărbătoare mai așteptată de către cei mici, dar și de către cei mari, de către cei numeroși, dar și de către cei singuri. Fiecare dintre noi, în aceste zile, are nevoie de o mică minune. Fiecare dintre noi, în aceste zile, poate face o mică minune pentru celălalt.

Știu că în pomul din anul acesta vom avea parte de mai puține luminițe, dar cu siguranță vom fi și vom rămâne de partea luminii. De partea luminoasă a lumii. Nu opulența, nu răsfățul, nu risipa marchează spiritul acestei sărbători, ci grija. Grija naturală față de ceea ce avem, de aproapele nostru, de curățenia obrazului, de frumusețea lumii pe care o lăsăm după noi.

Atunci când vorbim despre spiritul creștin, vorbim exact despre ceea ce ați făcut, dragi moldoveni, în acest an – ați deschis, fără să așteptați recompensă și mărire, ușile caselor voastre și ați împărțit bucata de pâine cu vecinii noștri ucraineni, aflați în mare cumpănă. Ați fost și sunteți demni, inimoși și săritori la nevoie. Sunt mândră și recunoscătoare vouă. O lume întreagă a văzut cât sunteți de mărinimoși. Vă doresc sărbători frumoase, alături de cei dragi! Pace în suflet, pace în case, pace pe pământ! Crăciun fericit!”

Citește și: Primul Crăciun în război. Mesajul lui Zelenski: „Vom rezista și ne vom crea propriul miracol de Crăciun”

Articole asemănătoare

Back to top button