fbpx

Maia Sandu la ședința CSM: Dacă lucrurile nu se vor schimba în două săptămâni, o să căutăm o soluție prin Parlament

Prim-ministra Maia Sandu a fost prezentă astăzi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, acolo unde a ținut un discurs în deputul întrunirii, menționând că sistemul judiciar trebuie curățat de cei care comit abuzuri, iar acest lucru va fi făcut cu sau fără voința lor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Premiera le-a oferit magistraților două săptămâni la dispoziție pentru a-i depista pe judecătorii care au încălcat legea și pentru a fi luate măsurile necesare de pedepsire a acestora.

„Trebuie să începeți adevărata curățare în sistemul judecătoresc. Asta înseamnă că cei care au luat decizii incorecte să plece. Vrem judecători onești care au curajul și atitudinea să aplice legea. Până acum acest lucru nu s-a întâmplat. O sa-mi spuneți că au fost presiuni politice, dar acesta nu este un argument. Cu tot respectul, dacă lucrurile nu se vor schimba în două săptămâni, atunci o să căutăm o soluție prin Parlament.

Acești oameni, care au luat astfel de decizii ilegale, trebuie să fie eliminați din sistem. Schimbarea se va face oricum. CSM trebuie să decidă dacă vor să fie parte a acestei schimbări sau să rămână în afară. Toată țara strigă justiției, iar CSM se face că plouă”, a specificat prim-ministra.

De menționat că președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a lipsit astăzi de la ședință, fapt observat în primul rând de prim-ministrăm, care a spus că Micu „s-ar fi speriat”.

Articole asemănătoare

Back to top button