fbpx

Maia Sandu a anunțat inițierea unui concurs public: „Avem posibilitatea să construim o nouă Curte Constituțională”

A fost inițiat concursul pentru selectarea a doi candidați la funcția de judecători ai Curții Constituționale din partea Guvernului. Despre aceasta a anunțat prim-ministra Maia Sandu, care a precizat ce calități trebuie să întrunească viitorii funcționari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„După demisia tuturor judecătorilor care au discreditat instituția atât în țară, cât și peste hotare, avem posibilitatea să construim o nouă Curte Constituțională. O instituție de tip european, o instituție în care judecătorii sunt independenți și se supun doar Constituției.

Guvernul trebuie să delege doi reprezentanți la CC și pentru a selecta în aceste posturi oameni onești, profesioniști și de bună credință, am inițiat un concurs public. Cred cu tărie că în Republica Moldova mai există oameni care nu și-au pătat numele, care se ridică la nivelul așteptărilor întregii societăți, care sunt bine pregătiți și gata să lucreze pentru a apăra Constituția și legea”, a declarat premiera pe pagina sa de Facebook.

Așadar, persoanele interesate și care corespund criteriilor prevăzute de lege sunt invitate să depună dosarele pentru funcția de judecător al CC până duminică, 14 iulie, inclusiv.

Iată ce condiții trebuie să îndeplinească candidații:

Amintim că, după ce li s-a cerut de mai multe ori să-și prezinte demisia, judecătorii Curții Constituționale (CC) au decis să o facă. Pe 26 iunie curent, toți magistrații de la CC au plecat din funcții.

Articole asemănătoare

Back to top button