fbpx

Maia Sandu a anunțat că la sancțiunile UE pentru destabilizarea R. Moldova s-a alăturat și Norvegia

Norvegia se alătură sancțiunilor UE împotriva oligarhilor fugari și a susținătorilor regimului de la Kremlin implicați în destabilizarea Republicii Moldova, a anunțat astăzi, 5 iunie, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă de totalizare a Summitului Comunității Politice Europene (CPE).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președinta Maia Sandu a anunțat că Norvegia s-a alăturat sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană împotriva oligarhilor fugari, a apropiaților acestora și a persoanelor apropiate de regimul de la Kremlin, care sunt implicate în destabilizarea Republicii Moldova.

Potrivit declarațiilor președintei, Uniunea Europeană va impune sancțiuni persoanelor care încearcă să destabilizeze R. Moldova și să pună în pericol stabilitatea și securitatea țării. Aceste sancțiuni vor include restricționarea circulației și blocarea averilor și conturilor lor în țările UE.

„Uniunea Europeană va sancționa persoanele care vor să destabilizeze Moldova și pun în pericol stabilitatea și securitatea țării noastre. Persoanelor introduse pe lista de sancțiuni li se va restricționa circulația, iar averile și banii lor în țările UE vor fi blocați. La sancțiunile UE s-au alăturat și Norvegia. Toate aceste state ne ajută să-i oprim pe cei care vor să destabilizeze RM și să ne blocheze viitorul”, a declarat șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu a menționat că pe 1 iunie, autoritățile canadiene au anunțat și ele sancțiuni împotriva acestor persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button