fbpx

Mai mulți deputați din Parlamentul Republicii Moldova, vizați în controalele ANI

În perioada 25-29 ianuarie 2021, Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a inițiat proceduri de control pe aspectul nerespectării regimului juridic al incompatibilităților în privința a șapte deputați din Parlamentul Republicii Moldova.

Cei șapte deputați sunt reprezentanți ai partidelor PSRM, PDM, Partidul Șor și PAS. Despre rezultatele controalelor inițiate pe numele acestora, ANI va informa suplimentar prin comunicate de presă.

Totodată, un membru a Comisiei Naționale a Pieții Financiare este vizat într-un control inițiat pentru nerespectarea regimului juridic al declarării averii.

Inspectorii de integritate au constatat un conflict de interese admis de către un primar din suburbia municipiului Chișinău. Actul de constatare urmează a fi publicat pe pagina web a ANI.

Alți cinci primari, nu s-au conformat legislației și au declarat la ANI conflictele de interese cu persoanele apropiate. Este vorba despre edilii din localitățile – Cornești raionul Ungheni, Chirca raionul Anenii Noi, Molovata Nouă raionul Dubăsari, Trifăuți raionul Soroca și Cocieri raionul Dubăsari. Astfel, inspectorii de Integritate au analizat declarațiile lor privind conflictele de interese și au remis soluții pentru rezolvarea acestora.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button