fbpx

Mai mulți agricultori vor avea acces la finanțare prin intermediul proiectului „Livada Moldovei”

Lista activităților eligibile în cadrul proiectului „Livada Moldovei” va fi extinsă. Parlamentul a ratificat modificări la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) în vederea implementării Proiectului „Livada Moldovei”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Criteriile de eligibilitate vor fi extinse de la sectorul horticol la întreg sectorul agroalimentar. Astfel, agricultorii ramurilor horticultură, viticultură, zootehnie, acvacultură și producție piscicolă, turism, apicultură și sectorul de culturi cerealiere vor putea accesa finanțări pentru dezvoltarea afacerilor în cadrul proiectului.

De asemenea, va fi majorat plafonul finanțării de la 10 % la 15 % din suma împrumutului BEI pentru componentele de laboratoare, educație, cercetare și siguranța alimentelor.

Implementarea Proiectului „Livada Moldovei” a început în anul 2016, contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și BEI fiind în valoare de 120 de milioane de euro. Până acum, au fost valorificate 92 de milioane de euro. În scopul valorificării tuturor resurselor, activitățile investiționale vor fi extinse până la finele lunii mai a anului 2025. Prin intermediul acestui proiect, agricultorii beneficiază de finanțare acordată la condiții mai accesibile: termen de creditare de până la zece ani, perioadă de grație de patru ani, dobândă și plafon financiar atractive pentru beneficiari. Potrivit autorităților, în ultimul timp, tot mai mulți agricultori sunt interesați de Proiectul „Livada Moldovei”.

Articole asemănătoare

Back to top button