fbpx

Mai multe proprietăți ale lui Plahotniuc ar fi fost puse sub sechestru de către procurori. General Media Group și hotelul Nobil, printre ele

Mai multe proprietăți ale firmei „Finpart Invest” SRL, din cadrul conglomeratului imobiliar al lui Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat, ar fi fost puse sub secehestru temporar. Printre ele se numără și hotelul de lux „Nobil” din centrul orașului, dar și studiourile General Media Group, în care se produc posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI), o subdiviziune din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), a emis primul ordin de sechestru pe 15 zile, în data de 26 iunie, în cadrul unei anchete privind spălarea de bani, potrivit RISE Moldova.

Peste o zi, ofiţerii CNA au obţinut mandat judecătoresc şi aplică şi ei sechestru pe bunurile companiei „Finpar”, conform extraselor cadastrale.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, sechestrul a vizat nu doar imobilele „Finpar”, dar şi conturile companiei, măsurile respective fiind luate în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani. Fiind contactat de reprezentanții sursei citate, Mihai Pocnea, administratorul companiei „Finpar Invest”, a negat informaţiile.

În ziua de 26 iunie, când a fost pus primul sechestru pe bunurile firmei lui Plahotniuc, au fost vândute şi imobilele de lux din Chişinău care i-au aparţinut lui Ilan Şor. Potrivit datelor cadastrale, acestea ar fi fost cumpărate de un tânăr în vârstă de 31 de ani, iar ipoteca, în valoare de 3.500.000 de lei, ar fi fost stinsă.

Articole asemănătoare

Back to top button