fbpx

„Mă întreb ce au fumat”. Consilierul lui Chicu, despre scenariile propuse de Litvinenco pentru declanșarea anticipatelor

„Chiar mă întreb ce au fumat?”. Este reacția lui Nicolae Eșanu, consilierul prim-ministrului Ion Chicu pe probleme de drept, la scenariile vociferate de deputatul Sergiu Litvinenco cu privire la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Chiar mă întreb ce au fumat cei care spun că Parlamentul ar putea fi dizolvat în rezultatul manevrelor Președintelui, care ar refuza timp de trei luni să desemneze un candidat pentru funcția de Prim-ministru sau împreună cu unul sau mai mulți complici organizează un spectacol, care nu ar permite să se ajungă la vot în Parlament”, a scris Eșanu pe pagina sa de Facebook.

„Și păcat că nu avem posibilitatea să ascultăm ce ar spune aceleași persoane, dacă un Președinte care nu le place ar încerca să facă asemenea manevre”, a subliniat consilierul prim-ministrului.

Amintim că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco a publicat două potențiale scenarii de declanșare a scrutinului parlamentar anticipat. Potrivit acestora, alegerile s-ar putea desfășura nu mai devreme de luna aprilie a anului viitor ori maxim până în iunie 2021.

În mesajul său, Litvinenco a punctat că „în ambele scenarii, decizia cu privire la data concretă aparține președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu”.

Citește și: Anticipate în aprilie sau iunie? Potențiale scenarii, publicate de Litvinenco

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button