fbpx

Lucrătorii medicali ar putea fi imunizați cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19

Lucrătorii medicali din Republica Moldova ar putea fi nevoiți să se imunizeze cu a treia doză de vaccin anti- COVID-19. Acest lucru ar fi o consecință a înregistrării numărului tot mai mare de infectări pe parcursul ultimelor săptămâni. Declarația a fost făcută, miercuri, 6 octombrie, de secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La moment trebuie să vedem raționamentul recomandării dozei a treia pentru lucrătorii medicali și acest lucru este determinat de faptul că în ultimele săptămâni numărul de cazuri în rândul lucrătorilor medicali este în creștere. Acest lucru este determinat și de faptul că ei fac parte din acea categorie care se află într-un contact mult mai intens”, a declarat secretara de stat a Ministerului Sănătății.

De asemenea, ea a mai menționat că posibilitatea administrării acestei doze ar putea fi disponibilă doar pentru medici, nu și pentru populație.

Totodată, Svetlana Nicolaescu a menționat că pe parcursul ultimei săptămâni, numărul cazurilor confirmate pozitiv COVID-19 a crescut cu peste 12% iar în medie sunt înregistrate peste 20 de decese, toate fiind în rândul persoanelor nevaccinate si cu comorbidități.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button