fbpx

Livrarea gazelor, exportul produselor agricole și autorizațiile pentru transportatori – subiecte pe care le vor discuta mâine Chicu și Medvedev

Guvernul a anunțat ce subiecte vor fi puse în discuție în cadrul întrevederii de mâine, 20 noiembrie, a premierului Ion Chicu cu omologul său rus, Dmitrii Medvedev. 

Potrivit unui comunicat al Executivului, la Moscova, oficialii vor aborda o serie de subiecte de importanță națională, precum livrarea gazelor rusești și exportul produselor agricole moldovenești pe piața rusă.

De asemenea, se va examina posibilitatea de majorare a numărului de autorizații pentru transportatorii din Republica Moldova.

Subiectul livrării gazelor, premierul Chicu îl va discuta cu președintele Consiliului de administrare al „Gazprom”, Alexei Miller.

Din componența delegației țării noastre, care va plecat în Federația Rusă, vor face parte ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatâi, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah și preşedintele Consiliului de Administraţie al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Articole similare

Back to top button
Close