fbpx

Legătura dintre insomnie și locul de muncă: Ce job ar trebui să ai ca să dormi „ca un bebeluș”

Un nou sondaj efectuat pe 3.000 de persoane a dezvăluit care sunt cele mai bune și mai puțin bune industrii în care trebuie să lucrezi dacă vrei să poți dormi bine noaptea, iar rezultatele sunt destul de îngrijorătoare: profesioniștii din domeniul sănătății și științei au fost printre cei mai ghinioniști.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sondajul a inclus 3.000 de bărbați și femei din Marea Britanie din mai multe industrii, cu vechimi diferite. Scopul a fost de a înțelege modul în care vechimea și industria afectează problemele de somn, precum și orice diferență ar putea să existe între sexe.

Pe măsură ce bărbații intră într-o industrie, nivelul lor de stres pare să fie la cel mai scăzut nivel, deoarece raportează mai puține probleme de somn cu aproximativ 15%, dar pe măsură ce avansează în vârstă, acest lucru crește cu aproape 20%, scrie playtech.ro.

Femeile aflate la începutul carierei dorm mai puțin și mai prost

Femeile cu vechime puțină par să aibă parte de cel mai prost somn, dar odată cu vechimea în muncă vine și confortul și, în curând, ajung să se mulțumească cu un somn confortabil.

Deci, dacă ești o femeie la începutul carierei, pare că asta ar trebui să fie o veste bună pentru viitor, nu neapărat pentru momentul prezent.

Când vine vorba despre ceea ce industria îți va oferi cele mai multe nopți nedormite, munca academică ia coroana, cei din știință și farmaceutice raportând, la rândul lor, un somn destul de neliniștit.

Afacerile, consultanța și managementul au fost, de asemenea, clasate sus în top, urmate de agrement și apoi de sănătate. Acest lucru nu este o surpriză, de vreme ce lucrătorii din domeniul sănătății sunt adesea supuși unor ture lungi și modele de lucru cu mult diferite față de standardul de la 9 la 5.

Dacă ești în căutarea somnului, te poți angaja în domeniul energiei și utilităților, în marketing, vânzări și/sau recrutare. Aceste industrii au raportat cele mai bune rezultate.

Articole asemănătoare

Back to top button