fbpx

La un pas de tragedie. Un pescar, salvat de la înec după ce s-a prăbușit sub gheață

Un bărbat care pescuia pe lacul „Ghidighici” din apropierea localității Vatra a fost la un pas de tragedie, după ce s-a prăbușit sub gheață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 27 ianuarie, în jurul orei 09:50. Potrivit informațiilor, în timpul pescuitului, bărbatul în vârstă de 64 de ani s-a prăbușit sub gheață subțire și striga de ajutor.

Acesta a fost observat de salvatorii stației de salvare, care au intervenit de urgență. În cel mai scurt timp, bărbatul a fost scos de sub stratul de gheață, fiind ulterior predat echipajului de medici pentru îngrijiri necesare de rigoare.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă cetățenii să evite pescuitul, sau plimbările pe podul de gheață în perioada rece a anului, atunci când temperaturile oscilează între minus și plus, iar podul de gheață este rigid.

Totodată, pescarii, care îndrăznesc să pescuiască la copcă, sunt rugați să aleagă bazinele acvatice dotate cu stații de salvare. Conform IGSU, de la începutul anului 2022, aceasta este a treia misiune de salvare realizată de salvatorii stațiilor de salvare din țară pentru recuperarea și salvarea persoanelor prăbușite sub gheața subțiere a bazinelor acvatice.

Articole asemănătoare

Back to top button