fbpx

La ce etapă se află procedura de anunțare a lui Vlad Plahotniuc în căutare internațională? Răspunsul Procuraturii Generale

Autoritățile din Moldova au interacționat de mai multe ori cu Interpol și Ambasada SUA, oferind toate necesare pentru a-l anunța pe Vlad Plahotniuc în căutare internațională. Până acum, însă, Procuratura nu primit informații despre adoptarea vreunei decizii în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un răspuns expediat la solicitarea IPN, Procuratura Generală comunică că, din cauza recepționării unor materiale suplimentare, Comisia de Control a Fișierelor a Secretariatului General al OIPC (Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale) Interpol a decis să amâne luarea unei hotărâri pe acest caz până la următoarea sesiune, care se va desfășura în perioada 29 iunie – 3 iulie. Organizația motivează hotărârea prin faptul că a primit elemente suplimentare, care urmează a fi revizuite până la finalizarea evaluării conformității datelor.

„După traducerea actelor de învinuire în limba engleză, acestea urmează a fi expediate autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii pentru ca numitul să fie extrădat și tras la răspundere penală în Republica Moldova”, se mai arată în răspunsul PG.

Precizăm că după ce, în luna mai, instanța a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Vladimir Plahotniuc, avocatul acestuia a declarat că acuzațiile făcute la adresa clientului său apar într-o perioadă preelectorală, iar autoritățile și-ar dori să distragă atenția oamenilor de la alte subiecte, acuzațiile fiind tratate drept nefondate.

Articole asemănătoare

Back to top button