fbpx

L-a invitat în casă la un pahar de vin, iar apoi i-a luat viața. Un bărbat din Briceni, condamnat la ani grei de închisoare pentru omor

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Tețcani, raionul Briceni, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru omorul unui drumeț pe care-l invitase în casă la un pahar de vin. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Victima era un bărbat de 54 de ani, originar din raionul Glodeni, iar în acel sat venise în vizită la un cunoscut. Acesta locuia într-o localitate învecinată, unde lucra la muncă sezonieră și își cumpărase o casă.

Învinuitul este divorțat, dar avea relații pașnice cu vecinii și consătenii și locuia de opt ani în casa unei cumetre. Acesta nu era angajat, dar muncea la oamenii din sat, la solicitare. Anterior, bărbatul a mai fost condamnat pentru furt și acțiuni violente.

La 14 iulie curent, învinuitul l-a observat pe drumul de lângă casa pe necunoscut. Cei doi au început să comunice, iar apoi drumețul a fost invitat să consume vin și să ia masa.

Deși au băut împreună alcool, discuția a fost calmă și fără conflicte, însă, la un moment dat, oaspetele i-a spus gazdei că ar trebui să muncească, astfel încât să locuiască în propria casă, alături de familie. Supărat pe vorbele lui, bărbatul nu i-a reproșat nimic, însă după ce musafirul s-a culcat, acesta l-a lovit de două ori cu toporul în cap și pe gât, curmându-i viața.

Ulterior, individul a târât cadavrul victimei în spatele casei, într-o groapă de gunoi, și-a schimbat hainele și i-a informat pe vecini că a găsit victima acolo, care ar fi fost maltratată de către o altă persoană. După investigațiile oamenilor legii și probele prezentate, învinuitul și-a recunoscut vina pe deplin și a cerut judecarea cauzei în procedură simplificată, ceea ce i-a redus din pedeapsă.

Prin urmare, la solicitarea procurorilor, acesta a fost plasat în arest preventiv. Ulterior, în baza probelor prezentate, Judecătoria Briceni l-a condamnat pe învinuit la pedeapsa cu închisoarea pentru omor cu deosebită cruzime, cu obligarea acestuia să plătească cheltuielile de judecată în sumă de peste 34.000 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button