fbpx

Kovesi, din ce în ce mai susținută de oficialii europeni pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Parchetului European

După ce zilele trecute, președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a declarat susținerea sa pentru candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef al Parchetului European, și premierul Bulgariei, Boyko Borisov a spus că țara sa o va sprijini.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit presei bulgare, care citează surse guvernamentale, deși inițial, la primul vot privind candidatura lui Kovesi, desfășurat în februarie, ambasadorul Bulgariei în UE a votat împotrivă, se pare că acum țara și-a schimbat radical poziția.

Autoritățile de la Sofia și-ar fi modificat modul de abordare după schimbările intervenite la conducerea instituțiilor europene, după alegerile din 26 mai.

În urmă cu câteva zile, și președintele francez Emmanuel Macron i-a transmis lui Klaus Iohannis că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert și că o va susține pe fosta șefă a DNA-ului românesc.

Noul președinte al Parlamentului European, David Sassoli, a accentuat și el că va susține în continuare candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Reglementările europene prevăd ca șeful Parchetului European să fie desemnat de comun acord de Parlamentul și Consiliul European, pentru un mandat de 7 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button