fbpx

Klaus Iohannis vine, într-o vizită oficială, la Chișinău: Prima întâlnire a Maiei Sandu cu un șef de stat, după ce a devenit președintă

Președintele român Klaus Iohannis va veni, la 29 decembrie curent, într-o vizită oficială la Chișinău. Acesta se va întâlni cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Astfel, aceasta va fi prima vizită la nivel înalt primită de Sandu de la preluarea mandatului prezidențial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iohannis urmează să ajungă la Chișinău în jurul orei 11:00. Potrivit agendei publicate de instituția prezidențială română, după ceremonia de primire, omologii vor avea discuții, dar și convorbiri oficiale cu participarea membrilor delegaților.

„Vizita Președintelui României la Chișinău va oferi cadrul pentru transmiterea unui puternic mesaj de susținere pentru noul Președinte al Republicii Moldova, într-un moment istoric pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum și un mesaj de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, în efortul de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de consolidare atât a parcursului european, cât și a relațiilor privilegiate cu România”, se arată într-un comunicat al președinției României.

 

„În cadrul vizitei vor fi abordate aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetățenii R. Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a R. Moldova”, se mai arată în comunicat.

De remarcat că președintele Iohannis a refuzat constant orice întâlnire oficială cu fostul președintele  al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button