fbpx

Jurnalista Olga Roman, învinuită de spălare de bani și mărturii false în „dosarul Filat”, a fost reținută în Dubai

Jurnalista Olga Roman, învinuită de spălare de bani și depunerea mărturiilor false în dosarul ex-premierului Vlad Filat, a fost reținută în Dubai. Aceasta era anunțată în căutare internațională din anul 2015.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Portalul deschide.md a intrat în posesia unei scrisori pe care Ministerul de Externe a trimis-o Procuraturii Generale. În aceasta se anunță despre faptul că Olga Roman a fost reținută în Dubai pe 10 noiembrie. Ambasada Republicii Moldova din Abu-Dhabi a fost sesizată de către Consulul României în Dubai.

Aceasta a refuzat să conlucreze cu diplomații țării noastre și a solicitat asistența Ambasadei României din Abu-Dhabi, deoarece deține dubla cetățenie moldovenească și română.

Purtătorulul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a precizat pentru sursa citată că a fost inițiată procedura de traducere a documentelor, pentru ca autoritățile moldovene să poată solicita extrădarea.

Numele Olgăi Roman a apărut în atenția publică la scurt timp după reținerea fostului premier Vlad Filat și publicarea pe Internet a unor secvențe video scandaloase în care apăreau cei doi. Presa a scris că jurnalista ar fi fugit din Moldova în Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei Cuciurgan-Pervomaisk, la sfârșitul lunii noiembrie 2015. Ulterior, aceasta a plecat în România, iar de acolo ar fi ajuns în Olanda.

Articole asemănătoare

Back to top button