fbpx

Joacă transformată în tragedie: Un copil a murit, iar altul este în stare gravă, după ce au detonat o grenadă la Criuleni

Caz teribil în orașul Criuleni: Ieri, 31 iulie, în jurul orei 20:10, în serviciul de gardă al IP Criuleni a fost înregistrat un apel telefonic de la o femeie, care a comunicat că, în curtea unui bloc locativ, a avut loc o explozie cu persoane traumate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind contactată de reportera ZUGO, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Criuleni, Irina Burdujan, ne-a comunicat că, la fața locului, polițiștii au stabilit că, în jurul orei 17:00, un băiețel în vârstă de 10 ani a venit în curtea blocului locativ, pe terenul de joc, unde se aflau mai mulți copii.

Aici, acesta ar fi discutat cu un prieten de al său în vârstă de 11 ani și i-ar fi povestit că, în una din anexele casei sale de locuit, a depistat un obiect asemănător cu o grenadă. La propunerea ultimului, primul copil de 10 ani a mers acasă și ar fi adus obiectul. Jucându-se cu acesta, la un moment dat s-a produs deflagrația.

Drept urmare, băiatul de 10 ani, ce avea grenada în mână, a decedat pe loc, iar al doilea minor a fost transportat în stare gravă la spitalul raional Criuleni, fiind internat cu multiple traume.

Centrul tehnico-criminalistic al IGP, conducerea Procuraturii r. Criuleni, angajații SSE Criuleni continuă documentarea cazului la fața locului.

Așadar, a fost pornită urmărirea penală pe purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor. De menționat că sustragerea lor se pedepseşte cu amendă în mărime de la 15.000 la 30.000 unităţi convenţionale; cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la trei ani.

Articole asemănătoare

Back to top button