fbpx

Iohannis se află într-o vizită în Emiratele Arabe Unite. Urmează să discute despre situația din R. Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită de trei zile în Emiratele Arabe Unite la invitația Șeicului Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Dezvoltarea parteneriatului strategic cu țările Golfului este unul dintre obiectivele acestei întrevederi. Pe agenda discuțiilor a fost inclusă și situația din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele României va prezenta evoluțiile legate de războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, de consecințele regionale și globale ale acestuia și va promova acordarea unui sprijin susținut pentru Ucraina și Republica Moldova”, se arată într-un comunicat la Administrației Prezidențiale de la București.

Obiectivele principale ale vizitei liderului de la Cotroceni în Emirate sunt aprofundarea dialogului politico-diplomatic, impulsionarea relațiilor economice, atragerea investițiilor arabe în economia românească prin proiecte în infrastructură, a energiei, a combaterii schimbărilor climatice, în domeniul securității cibernetice și al securității alimentare. De altfel, cei doi oficiali vor semna mai multe documente bilaterale de către miniștri români de resort și oficiali în domeniul energiei, domeniul securității cibernetice și al educației.

Vizita oficială a Președintelui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite este prima vizită la nivel de Președinte al României în această țară în ultimii 20 de ani.

Articole asemănătoare

Back to top button