fbpx

interviu | De la decizii luate în grabă – la un viitor bine construit. Ce impact au avut studiile universitare asupra mai multor IT-iști?

Ce impact au avut studiile asupra carierei tale? – este întrebarea la care au răspuns mai mulți IT-iști din Moldova, în cadrul unui interviu realizat de compania Ellation.

„Ne-am dorit să explorăm tema educației și să înțelegem cum sunt corelate alegerile din timpul studenției și impactul pe termen lung. Participanții acestui interviu sunt absolvenți ai Universității Tehnice din Moldova, care acum activează în domeniul tehnic. Urmărind acest scurt interviu sperăm să găsiți inspirație și idei noi referitor la alegerile de carieră și orientarea profesională”, spune sursa menționată.

În cadrul interviului, specialiștii au povestit și despre cum au luat decizia de a-și face studiile în IT.

„Ca un adolescent tipic, iubeam jocurile video și – fiind naiv – visam cum o să creez singur propriile jocuri. Mai apoi, la sfârșit de școală trebuia să aleg unde să-mi urmez studiile: fizică sau informatică”, povestește Alexandr Patrasco – Go Developer.

„Nu a fost o alegere ușoară și nici măcar nu a fost a mea, ci a familiei mele”, zice Natalia Mereuță – Product Manager

Totuși, de la decizii luate în grabă sau bine gândite, tinerii spun că au reușit cu ajutorul studiilor universitare să crească profesional și să îndrăgească domeniul IT.

„Universitatea, pe lângă cunoștințe, contribuie la dezvoltarea comunicării, lucrul în echipă, leadership, gândire critică, iar toate astea fac parte acum din activitatea mea zilnică”, a spus Natalia.

Reieșind din răspunsuri, interviul este recomandat următoarelor persoane: 

  • Celor care se gândesc să-și aleagă obiectul de studiu la universitate;
  • Studenților de la universitate, care urmează să-și aleagă direcția în carieră;
  • Persoanelor care doresc să se reprofileze;
  • Și pentru oricine interesat în acest subiect.

Vezi tot interviul în videoul de mai jos: P.

Articole asemănătoare

Back to top button