fbpx

Instagram „se schimbă la față” din nou: La ce renunță și care sunt motivele

Evident că nici ție nu ți-a convenit atunci când Instagram a decis să pună un buton de shopping la vedere, în secțiunea „postare nouă”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vestea bună este că rețeaua de socializare a regândit modul cum va arăta ecranul de pornire, iar această schimbare va avea loc în februarie. Schimbarea direcționează fila Magazin și mută butonul Creare înapoi în centrul barei de navigare de jos, scrie Playtech.

Adam Mosseri a declarat într-un videoclip că butonul de cumpărături va exista, în continuare, în feedul Reels, Stories și reclame, dar nu va mai fi disponibulă o filă dedicată. Secțiunea oferă, de obicei, recomandări direcționate pentru a încuraja cumpărăturile dincolo de ofertele obișnuite de la mijlocul feedului Instagram.

Instagram încearcă să-și recapete statutul de rețea de socializare

Instagram a început să testeze noul design în septembrie. Într-un videoclip care anunța lansarea, Mosseri a caracterizat reîmprospătarea ca fiind o încercare de a „simplifica” serviciul și de a se concentra pe conectarea oamenilor la „lucrurile pe care le iubesc”.

Cu toate acestea, schimbarea poate face, de asemenea, parte dintr-o modificare mai amplă a strategiei. După cum notează The Verge, The Information a susținut că ar fi pus mâna pe o notă internă în septembrie, care indică faptul că Instagram va elimina multe dintre funcțiile de cumpărături.

În schimb, site-ul s-ar concentra pe eforturile comerciale care sunt „direct legate” de veniturile din reclame. Mai simplu spus, impulsul de a face cumpărături nu pare să fi ajutat strategia. Acest lucru ar fi trebuit să sporească profitul Meta, pe măsură ce migra către metavers, doar că, din păcate, într-un univers paralel, se pare.

Desigur, mai este și problema concurenței. TikTok reprezintă sursa de inspirație pentru numeroase funcții Instagram și are încă un buton proeminent „postare nouă”.

Regândirea Instagram ar putea încuraja mai multe postări, ca să nu mai vorbim de faptul că ar oferi potențialilor convertiți o experiență mai apropiată de ceea ce cunosc.

Articole asemănătoare

Back to top button