fbpx

infografic | Tot mai triști și dezamăgiți pe an ce trece. Ce loc ocupă moldovenii în topul mondial al fericirii?

Potrivit unui raport realizat de Organizația Națiunilor Unite, moldovenii devin tot mai nefericiți cu fiecare an, coborând cu patru poziții față de ultimul top.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă anul trecut Moldova se clasa pe locul 67 în Clasamentul celor mai fericite țări, acum ne regăsim pe poziția 71 cu scăderi considerabile a speranței și încrederii cetățenilor. Totodată, moldovenii sunt mai dezamăgiți de starea mediului, de securitatea țării, de nivelul corupției, dar și receptivitatea conaționalilor.

Pe lângă nefericiri, Moldova a înregistrat un scor mai mare la capitolul alegerilor independente, dar și la modulul generozitate. Printre factorii luaţi în calcul pentru această evaluare se numără produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor, speranţa de viaţă sănătoasă şi percepţia cu privire la corupţie în instituţiile guvernamentale şi mediul de afaceri.

În acest an, raportul s-a bazat pe factorii care ar putea influența fericirea societății, astfel s-au luat în calcul nivelul de dezvoltare a mediului de socializare şi tehnologia, normele sociale, conflictele şi politicile guvernamentale.

Pentru a doua ediție consecutivă a raportului, Finlanda este lideră, urmată de Danemarca Norvegia şi Islanda. Între timp, și România a coborât cu câteva poziții, anul acesta clasându-se pe locul 48.

Citește și: video | Zâmbete la plic de Ziua Internațională a Fericirii. Cine sau ce îi face bucuroși pe oameni?

Articole asemănătoare

Back to top button