fbpx

infografic | Nu mai ridicăm clădiri unde cade. Numărul autorizațiilor de construcție a edificiilor a scăzut cu 12,9%

În primele trei luni ale acestui an s-au eliberat 573 autorizații de construcție pentru clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Comparativ cu ianuarie-martie 2018, acest indice s-a diminuat cu 12,9%.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Biroului Național de Statistică, ponderea cea mai mare a autorizațiilor de construire eliberate s-a înregistrat în mediu urban – 349 de autorizații, număr cu 6,7% mai mic față de aceeași perioadă a anului precedent. În mediul rural au fost eliberate 224 autorizații sau cu 21,1% mai puţin față de ianuarie-martie 2018.

În profil regional, distribuția denotă scăderi ale autorizațiilor în municipiul Chișinău (cu 28 de unități), în regiunea Centru (cu 20 de unități) și în regiunea Nord (cu 14 unități).

Totodată, la Sud și în UTA Găgăuzia s-au înregistrat cu 5, respectiv cu 4 autorizaţii de construire mai mult faţă de ianuarie-martie 2018

Pentru clădirile nerezidențiale, în ianuarie-martie 2019 s-au înregistrat scăderi în regiunea Centru (cu 38 unităţi), în regiunea Nord (cu 15 unităţi) şi în municipiul Chişinău (cu 9 unităţi).

În același timp, în UTA Găgăuzia şi regiunea Sud s-au înregistrat cu 25 şi 5 autorizaţii de construire a clădirilor nerezidenţiale mai mult faţă de ianuarie-martie 2018.

Articole asemănătoare

Back to top button