fbpx

infografic | Moldova, în topul țărilor cu cel mai rapid și ieftin internet din lume. Pe ce loc s-a clasat?

Republica Moldova, Rusia și Ucraina sunt țările cu cel mai ieftin acces la internetul cu o viteză de 100 Mb/s. În aceste state, conexiunea la rețea îi costă pe utilizatori 8,74 de euro, 6,96 de euro și, respectiv, 5,60 de euro pe lună, în timp ce Republica Africii de Sud are cel mai scump internet, cu un preț de 79 de euro pe lună.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Analiștii au verificat prețurile celor mai mari 233 de furnizori ai internetului în 62 de țări ale lumii și au aflat unde costă cel mai mult, dar și cel mai puțin, navigarea pe web, scrie profit.com, cu referire la picodi.com.

Infografic: picodi.com

Viteza globală a internetului prin cablu este de 70 Mb/s. În schimb, în majoritatea țărilor, cea mai des oferită viteză a internetului este de 100 Mb/s – 55 din 62 de țări.

Specialiștii au mai verificat ce viteză a internetului își pot permite clienții cu 20 de euro/lunar. Dintre 62 de țări luate în considerare în cercetare, din clasificarea de mai jos au fost excluse 20 de țări. Printre acestea se află Australia, Brazilia, Germania, Elveția, Chile, Italia, Portugalia, SUA și Republica Africii de Sud, unde prețul depășește 20 de euro pe lună.

În schimb, la acest capitol, România, Republica Moldova, Polonia, Ucraina, Ungaria, Letonia și India sunt lidere, oferind utilizatorilor 1 Gb/s viteză.

Infografic: picodi.com

Articole asemănătoare

Back to top button