fbpx

Închisoare cu executare și cinci ani fără dreptul la o funcție publică. Magistrații au dat verdictul fostului ministru al Transporturilor

Iurie Chirinciuc, fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor va sta după gratii. Aceasta a fost decizia Curţii de Apel Chişinău, care a examinat, în seara zilei de ieri, contestaţiile părţilor împotriva sentinţei primei instanţe, prin care acesta fusese condamnat la o pedeapsă neprivativă de libertate.

Astfel, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu, fostul ministru a fost condamnat la trei ani şi șase luni închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de cinci ani. Tot ieri, instanţa de fond i-a agravat pedeapsa şi unui om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru la comiterea traficului de influenţă, stabilindu-i o pedeapsă de doi ani de detenţie.

Totuşi, instanţa a respins solicitarea procurorului privind confiscarea extinsă, în folosul statului, a automobilului de lux care aparţine fostului ministru şi a mijloacelor financiare de 40.000 lei şi 5500 euro – sume ridicate în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul omului de afaceri.

Amintim că, ministrul, împreună cu şefii a două companii de construcţie au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, iar fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Articole similare

Close