fbpx

În Moldova se va institui starea de urgență în sănătate! Până când va fi valabilă și ce spune Chicu despre sancțiuni?

În această seară se încheie starea de urgență, aprobată de Parlament. De mâine, însă, se declanșează starea de urgență în sănătate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată azi, 15 mai 2020, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Starea va fi valabilă până pe 30 iunie curent.

„În funcție de evoluția situației epidemiologice, regimul poate fi revizuit pentru că sunt mai multe coduri de alertă determinate”, a precizat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

„Rog toți cetățenii, agenții economici, politicienii, să consulte și respecte restricțiile sau, ca și în cazul stării de urgență, încălcările prevederilor legale vor avea aceleași efecte, penalizări, sancțiuni, pe care nu ne le dorim”, a precizat Chicu.

Comisia a decis să păstreze interdicția transportului internațional și aerian. De asemenea, unitățile comerciale trebuie să continue să asigure triajul vizitatorilor, respectarea regulilor de igienă și evitarea aglomerațiilor. Rămân în vigoare restricțiile ce țin de terenurile de joacă pentru copii, terenurile sportive și cele de agrement.

Tot azi, Comisia a precizat ca persoanele în vârstă nu au voie să meargă în locuri aglomerate dacă nu există necesitate stringentă.

Articole asemănătoare

Back to top button