fbpx

În medie, o persoană își atinge fața de 23 de ori pe oră. Ce să faci ca să previi infectarea cu virusul COVID-19 din această cauză?

Mary Louise McLaws, o cercetătoare australiană, a realizat un studiu și a constatat că oamenii își ating fața, în medie, de 23 de ori pe oră. Acest obicei facilitează răspândirea infecțiilor și a bacteriilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Michael Hallsworth, expert în domeniul comportamental uman de la Universitatea Columbia, SUA, spune că omul nu și-ar putea controla gesturile, ceea ce este extrem de periculos în contextul pandemiei de coronavirus, informează presa străină, cu referire la BBC.

„Este mult mai ușor să-i faci pe oameni să se spele mai des pe mâini decât să se atingă de mai puține ori pe față. N-o să avem succes dacă o să le spunem oamenilor să nu mai facă un gest pe care ei oricum nu realizează că-l fac”, susține specialistul.

Totuși, există soluții care ne-ar putea ajuta să diminuăm riscul. În caz de mâncărime, este indicat să fie folosit dosul palmei. Asta nu va garanta o protecție sută la sută, dar va micșora riscul infectării. De asemenea, mănușile i-ar putea ajuta pe oameni, la nivel psihologic, să înțeleagă că există pericol dacă își ating fața.

Articole asemănătoare

Back to top button