fbpx

În atenția moldovenilor care dețin cetățenie română! Ce trebuie să faceți pentru a putea vota la alegerile parlamentare de peste Prut?

Ambasada României în Republica Moldova reiterează faptul că în această toamnă sunt planificate alegeri pentru Camera Deputaților și Senatul Parlamentului României. În contextul incertitudinilor legate de durata și efectele pandemiei COVID-19, instituția diplomatică recomandă alegătorilor din Republica Moldova înscrierea la vot prin corespondență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei care doresc să-și exercite dreptul de a alege în cadrul scrutinului din toamnă trebuie să se înregistreze pe platforma www.votstrainatate.ro, gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a vota prin corespondență sau la o secție deschisă în străinătate.

Conform Ambasadei, pentru înregistrarea ca alegător prin corespondență, cetățenii români aflați temporar în Republica Moldova trebuie să prezinte următoarele acte:

  • copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului;
  • copia scanată sau o fotografie a documentului care dovedește dreptul de ședere în Republica Moldova, eliberat de autoritățile locale – permis de ședere temporară.

Pentru cetățenii români deținători și a cetățeniei Republicii Moldova

  • copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului;
  • copia scanată sau fotografie a unui act de identitate eliberat de autoritățile Republicii Moldova.

Cererile pentru votul prin corespondență pot fi trimise până la data expirării a cel mult 15 zile de la data începerii perioadei electorale. Data exactă a organizării scrutinului urmează să fie decisă de autoritățile din România în perioada următoare.

Pentru informații suplimentare, Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziție o secțiune specială pe pagina web oficială.

Articole asemănătoare

Back to top button