fbpx

Ilegalități la Curtea de Apel Cahul? Judecătorii au cerut examinarea dosarului liderului PP Șor în lipsa materialelor cauzei

Avocații lui Ilan Șor acuză judecătorii de la Curtea de Apel Cahul pentru că au cerut examinarea dosarului fără a dispune de materialele cauzei. În consecință, aceștia au solicitat astăzi, 21 septembrie, recuzarea completului de judecată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În condițiile în care materialele dosarului au fost transmise la Curtea Supremă de Justiție, pentru examinarea strămutării cauzei la altă instanță de judecată, procurorii – susținuți de avocați – au cerut luni amânarea ședinței de la Curtea de Apel Cahul. Totuși, completul de judecată a respins solicitarea.

„Suntem extrem de indignați față de comportamentul instanței de judecată deoarece toate volumele cauzei penale au fost solicitate de CSJ pentru examinarea strămutării cauzei. Instanța a respins cererea procurorilor de amânare a dosarului și a dispus continuarea ședinței. Este o încălcare extrem de gravă și va duce la condamnarea Republicii Moldova la CEDO”, a precizat avocatul Aureliu Colenco.

Potrivit avocaților, această decizie arată intenția judecătorilor de a încheia cazul chiar și cu ilegalități.

„Instanța ignoră aceste solicitări și consideră că are tot dreptul să examineze acest dosar în lipsa materialelor. Considerăm aceasta drept o încălcare gravă a procedurii”, a declarat avocatul Denis Calaida.

Menționăm, în context, că mai mulți observatori politici au prognozat o posibilă activizare în dosarul lui Ilan Șor, în jurul alegerilor prezidențiale. Amintim că, la o conferință de presă, Ilan Șor a anunțat că se va prezenta în instanță doar dacă ședințele vor fi publice, iar mandatul de arest pe numele său – anulat.

Articole asemănătoare

Back to top button