fbpx

Îi va depăși chiar și pe americani sau germani. Țara care, până în 2030, va atrage cei mai mulți turiști

Până în 2030, se estimează că va avea cei mai mulți turiști, depășindu-le astfel chiar pe SUA și Germania – statele care au fost clasate ani la rând drept fruntașe la acest capitol. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui raport publicat de compania de cercetare mondială Euromonitor International, în următorul deceniu, China va deține primul loc în topul țărilor cu cele mai multe călătorii. Experţii estimează că numărul acestora pe plan extern va ajunge la 260 de milioane.

Turismul a devenit unul dintre cei mai importanţi piloni ai economiei chineze, estimările arătând că acesta va ajunge să reprezinte 11% din produsul intern brut (PIB) până în 2030. Creşterea numărului de vizitatori în China se datorează ascensiunii economice şi din statele vecine. Accesul pentru cetăţenii de pe continentul asiatic devine şi el din ce în ce mai uşor, fiind facilitat şi procesul de obţinere a vizelor, transmite presa străină.

Turismul intern chinez a înregistrat nu mai puţin de 4,7 miliarde de călătorii, cifra urmând să crească până la 6,7 miliarde până în 2023. Raportul Euromonitor International estimează că, în total, călătoriile interne în Asia au crescut cu 10% în 2018. Creşterea din domeniu a atras o mai mare atenţie asupra dezvoltării regiunilor rurale şi a determinat autorităţile să impună un program turistic care să se concentreze pe conservare, diversitatea culturilor şi sustenabilitate economică.

Deşi numărul de asiatici care îşi vizitează continentul se ridică la 80%, situaţia turiştilor din alte zone ale globului este diferită. Procesul acordării vizelor pentru străini este unul mai complicat şi mult mai scump pentru alte ţări. De exemplu, călătorii britanici care vor să viziteze China trebuie să plătească 151 de lire sterline pentru a obţine o viză de intrare unică.

Raportul estimează că turiştii din Marea Britanie vor efectua cu cinci milioane mai puţine călătorii în 2022 dacă ţara va ieşi fără un acord din Uniunea Europeană.

Articole asemănătoare

Back to top button