fbpx

Igor Grosu susține că Republica Moldova ar putea accepta livrarea de armament NATO. Care ar fi condițiile

Președintele Parlamentului Igor Grosu susține că Republica Moldova ar putea accepta livrarea de armament NATO, cu condiția ca acest lucru să fie realizat în mod transparent, democratic și civilizat. În cadrul ediției din 23 mai a emisiunii „Prime Time” de la Prime, acesta a argumentat că trebuie sporite investițiile în apărare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noi suntem conștienți că zeci de ani nu s-a investit în armată. Și cumva era „Cenușăreasa” bugetului. Ai atâta securitate cât investești în ea. Către cei care acum au „sărit” emotiv că vine NATO să ne echipeze: noi avem o colaborare în cadrul Parteneriatului pentru pace cu NATO de ani de zile. O colaborare transparentă, civilizată. Participările militarilor noștri la tot felul de operațiuni de pacificare, de deminare, ș.a.m.d. Sunt mecanisme transparente, pe care toți le cunosc”, a explicat speakerul legislativului, citat de newsmaker.md

Igor Grosu a precizat că Ministerul Apărării urmează să facă o evaluare a necesităților pentru armată, poliția de frontieră, etc. Deputatul PAS a îndemnat persoanele îngrijorate „să se uite de unde vine pericolul”.

Noi avem parteneri strategici, care înțeleg situația în care ne aflăm și, într-adevăr, o să apelăm într-un cadru legal, civilizat, în cadrul tratatelor internaționale, pentru a ne consolida apărarea. Pentru că trebuie să ne apărăm țara. Și neutralitatea trebuie apărată”, a mai spus liderul PAS.

Întrebat dacă livrarea de arme NATO în Republica Moldova nu contravine statutului de neutralitate, Igor Grosu a răspuns: „Atâta timp cât facem acest lucru într-un cadru civilizat, transparent, democratic, nu văd nicio problemă”.

Articole asemănătoare

Back to top button