fbpx

Igor Dodon: Sunt doar 17 secții de votare în Rusia și 86 în UE. Nu putem vorbi de condiții mai avantajoase în funcție de amplasare

Președintele Igor Dodon este de părerea că cei care strigă astăzi despre fraudarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din noiembrie pregătesc astfel o justificare pentru pierderea acestui scrutin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am văzut diferite declarații despre pretinse falsificări și fraudări ale rezultatelor alegerilor. Noi nu vedem logica acestor declarații. Ați văzut că pentru numărul de secții de votare peste hotare s-a votat practic unanim, opt dintre nouă membri ai CEC-ului, adică a votat opoziția și reprezentanții care sunt din partea partidelor de la guvernare.

Am văzut că sunt doar 17 secții deschise în Rusia, 30 în Italia, dar per total în UE sunt peste 86 de secții de votare deschise și aici este evident că nu poate fi vorba de crearea unor condiții mai avantajoase în funcție de amplasarea estică sau vestică. Astfel, aceste declarații sunt lipsite de sens. Cineva se obișnuiește cu gândul că va pierde aceste alegeri și deja la această etapă se declară despre fraudare”, a spus șeful statului.

Președintele a venit cu un apel către partenerii din est și din vest, pe care i-a invitat să delege cât mai mulți observatori care să monitorizeze alegerile prezidențiale din Republica Moldova la secțiile de votare din țară și de peste hotare.

Șeful statului a mai anunțat că, de pe 2 octombrie, când începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale, ședința de luni cu președinta Parlamentului și premierul nu va mai fi, pentru a nu fi interpretări de utilizare a imaginii sau resurselor administrative. Potrivit lui Dodon, pe parcursul următoarelor săptămâni, până pe 1 noiembrie, dialog între președinte, speakeră și premier va fi, dar nu în format public.

Articole asemănătoare

Back to top button