fbpx

Irina Vlah și Igor Dodon au discutat astăzi despre politică, buget și sărbătorirea a 25 de ani de la adoptarea statutului juridic al Găgăuziei

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Oficialii au discutat mai multe subiecte privind dezvoltarea regiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O atenție specială interlocutorii au acordat chestiunii adoptării bugetului autonomiei pentru anul 2020, specificînd unele dificultăți în sfera financiară și fiscală. Totodată, părțile au subliniat importanța implementării proiectelor sociale planificate, inclusiv a celor realizate cu sprijinul Turciei și a altor parteneri externi.

De asemenea, președintele și guvernatoarea Găgăuziei au discutat despre adoptarea pachetului de legi pentru regiune, care vizează armonizarea actelor juridice ale autonomiei cu legislația națională.

În alt context, Igor Dodon și Irina Vlah au examinat cum decurg pregătirile pentru sărbătorirea a 25 de ani de la adoptarea Legii „Cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri)”, eveniment care va avea loc pe 23 decembrie curent, sub egida președintelui Republicii Moldova.

La finalul vizitei de lucru în sudul țării, președintele a participat la slujba de sfințire a Casei Parohiale a Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul”, unde anterior a acordat suport pentru reparația clopotniței.

Articole asemănătoare

Back to top button