fbpx

Idei pentru moldoveni de a-și petrece weekendul prelungit de la începutul lunii iunie

Zilele de 1 și 2 iunie au fost declarate libere în R. Moldova, în contextul Zilei Internaționale a Copilului și a Summitului Comunității Politice Europene (EPC Summit). Astfel, acest weekend prelungit poate fi o oportunitate potrivită pentru moldoveni de a petrece timpul alături de cei dragi, de a participa la activități culturale și de a descoperi atracțiile turistice regionale din țara noastră. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Toți cei interesați de istorie și cultură au oportunitatea să viziteze muzeele rurale. Acestea vor activa potrivit graficului obișnuit de muncă și le vor oferi posibilitatea tuturor curioșilor să cunoască atât expozițiile permanente, cât și pe cele temporare pe care le găzduiesc.

În zilele de 2, 3 și 4 iunie, părinții și copiii se pot distra la prima ediție a festivalului „Lumea Copilăriei”. Evenimentul promite experiențe unice pentru cei mici, diverse activități la terenurile de joacă, muzică, animatori, delicii culinare, producători locali și multe alte distracții. Intrarea este liberă, iar fiecare zi a festivalului se va încheia cu un spectacol inedit. Mai multe detalii găsiți aici.

De asemenea, pentru cei care preferă relaxarea în aer liber, pensiunile din țară și-au deschis larg ușile și au amenajat terasele pentru oaspeți și vizitatori. „Tudora”, „Hanul lui Hanganu”, „Casa din Luncă”, „Casa Văratic”, „Casa Veche” sunt doar câteva dintre destinațiile turistice cu priveliști neobișnuit de frumoase din țară care oferă experiențe gastronomice și culturale deosebite.

La Cahul, pentru a sărbători tradițiile și valorile culturale, pe 3 iunie, mai mulți interpreți autohtoni, dar și ansambluri etnofolclorice vor evolua pe scena Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din localitate. Detalii găsiți aici. Iar pe 4 iunie, pe scena din Cantemir vor cânta Surorile Osoianu și alți interpreți din țară. Mai multe detalii aici.

În perioada 1-4 iunie, la Chișinău va avea loc „Festivalul Industriilor Creative”. Evenimentul adună anual creatori experimentați din domenii precum design grafic, arte vizuale, sunet, animație, arhitectură, dar și antreprenori și pasionați de artă creativă. Cartiere creative, expoziții imersive, arte vizuale, holograme și concerte serale cu interpreți îndrăgiți – sunt doar câteva dintre activitățile pe care le pregătesc organizatorii pentru participanți. Mai multe detalii găsiți aici.

Despre Summitul Comunității Politice Europene

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Vedeți informații și noutăți despre Summitul Comunității Politice Europene 2023, care se va desfășura în Moldova, pe paginile oficiale ale evenimentului:

Facebook: www.facebook.com/epcmoldova

Instagram: www.instagram.com/epcmoldova

YouTube:  www.youtube.com/epcmoldova

Twitter:      www.twitter.com/epcmoldova

Articole asemănătoare

Back to top button