fbpx

„Hrănim pământul cu trupurile noastre”. A fost proiectat sicriul care se descompune într-o lună și devine îngrășământ. Cât costă și din ce este construit?

O companie din Olanda aduce pe piața produselor funerare sicriul care devine îngrășământ într-o lună și contribuie activ la descompunerea corpului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sicriul este construit din miceliu, rețeaua de fibre subțiri de sub pălăria ciupercilor, transmite The Guardian. Conform producătorilor, compusul neutralizează toxinele și reziduurile, transformându-le în substanțe benefice mediului.

„Le permite oamenilor să devină din nou una cu natura. Putem îmbogăți solul în loc să îl poluăm. În acest sicriu hrănim pământul cu corpurile noastre. Suntem nutrienți, nu deșeuri”, susține bio-proiectantul care a descoperit inovația.

Un astfel de sicriu costă 1250 de dolari, însă se așteaptă scăderea prețului pe măsură ce va crește cererea pe piață. Mai mult, compania care produce obiectele funerare deja a avut prima înmormântare, iar clientul „s-a bucurat că mama sa se va întoarce în natură și va trăi ca un copac”.

Articole asemănătoare

Back to top button