fbpx

hartă | Epidemie de gripă în Franța: Peste 1000 de decese, înregistrate din cauza virusului

Epidemia de gripă se intensifică în Franța. Potrivit Agenției de Sănătate Publică, numărul victimelor a crescut accelerat în ultimele săptămâni, ajungând la aproximativ 1000 de decese. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Indicatorii evoluției gripei sunt în continuă evoluție pe întreg teritoriul Franței. Numărul persoanelor contaminate a crescut cu 70% în raport cu săptămâna precedentă. Peste 12.000 de persoane au semnalat simptome de gripă, iar circa 1800 au fost spitalizați, scrie ouest-france.

Printre persoanele supuse riscului de infectare se numără și cele vaccinate. Potrivit estimărilor, vaccinul are o eficacitate de 59% împotriva virusului A(H1N1) și de 19% împotriva virusului A(H3N2).

Gripa face ravagii și în România unde au fost înregistrate 89 de decese de la începutul sezonului gripal. În perioada octombrie 2018-februarie 2019, în Republica Moldova 13 oameni au murit din cauza virusului gripal de tip A(H1N1).

Medicii recomandă folosirea măștilor de protecție (în caz de contact cu o persoană contaminată), evitarea locurilor aglomerate, dar și respectarea igienei, în scopul prevenirii infectării.

Articole asemănătoare

Back to top button