fbpx

Guvernul României îndeamnă forțele politice să respecte procesul democratic și voința cetățenilor 

În contextul evenimentelor politice care au loc la Chișinău, Guvernul României a venit cu o primă reacție prin intermediul unui comunicat, în care scrie că evoluția politică din Republica Moldova este urmărită de Executivul român.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta îndeamnă forțele politice să respecte procesul democratic și alegerea cetățenilor.

„Guvernul României urmărește îndeaproape evoluțiile politice din Republica Moldova.

România, ca stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și care susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019.

Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor și consolidarea parcursului pro-european”, se arată în declarația de la București.

Cu o reacție în acest sens a venit și președintele României, Klaus Iohannis, care a îndemnat forțele politice să se așeze la masa de discuții, transmite Unimedia.

Amintim că, la data de 8 iunie, ACUM și PSRM au semnat un acod temporar de colaborare și formarea unei majorități parlamentare. În funcția de președintă a Parlamentului a fost aleasă Zinaida Greceanîi, iar prim-ministră a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi, după ce a fost instituit în funcție noul Guvern, Curtea Constituțională a emis mai multe decizii, potrivit cărora hotărârile adoptate au fost declarate neconstituționale.

Astăzi, CC l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte al țării și l-a numit pe Pavel Filip președinte interimar. Acesta a semnat decretul privind organizarea alegerilor anticipate la data de 6 septembrie 2019.

La momentul de față, în centrul capitalei au loc manifestații organizate de Partidul Democrat.

Articole asemănătoare

Back to top button