fbpx

Guvernul a anunțat câți bani au fost cheltuiți pentru organizarea Adunării Naționale „Moldova Europeană”

4,7 milioane de lei au fost cheltuiți pentru organizarea Adunării „Moldova Europeană”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Guvernul nu a cheltuit niciun leu pentru transportarea participanților sau asigurarea cu mâncarea a participanților, în pofida unor zvonuri lansate în această perioadă. Devizul de cheltuieli a mai inclus costuri pentru chiria și amenajarea scenei din Piața Marii Adunări Naționale, sonorizarea, asigurarea infrastructurii necesare în jurul Arcului de Triumf, corturi, dar și onorarii pentru concert. Suma totală, conform devizului de cheltuieli pe acțiunile pe care le-am enumerat, se ridică la 4,7 milioane de lei”, a declarat Daniel Vodă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a precizat că ambulanța a fost solicitată de 28 de ori, iar la spital au ajuns doar șapte persoane. Totodată, oamenii legii nu au înregistrat încălcări ale ordinii publice.

Adunarea Națională „Moldova Europeană” s-a desfășurat duminică, 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din Chișinău și în alte 33 de orașe din Europa. Evenimentul a fost lansat la inițiativa Președintei Maia Sandu și a reunit cetățenii care își doresc să susțină calea europeană a țării.

Potrivit textului Rezoluției adoptate, dreptul incontestabil de a garanta un viitor european, democratic, liber și prosper pentru Republica Moldova îi aparține poporului Republicii Moldova: „Aderarea la Uniunea Europeană este calea unică ce poate aduce pentru țara noastră stabilitate în fața provocărilor și unica șansă de dezvoltare a Republicii Moldova care va permite generațiilor următoare să-și realizeze potențialul, să acumuleze bunăstare, să modernizeze țara și să ducă o viață împlinită”.

Articole asemănătoare

Back to top button