fbpx

Guțul are statut de învinuit în dosarul finanțării ilegale a fostului partid „Șor”. Ce riscă bașcana Găgăuziei

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, are statut de învinuit în cauza penală – Finanțarea ilegală a fostului partid politic „Șor”. Urmărirea penală, pe marginea acestui caz, a fost încheiată, comunică pentru Agora serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La data de 2 aprilie curent, bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, a fost pusă sub învinuire finală în cauza penală numită generic – Finanțarea ilegală a fostului Partid Politic „Șor”, precizează pentru Agora.md Procuratura Anticorupție.

Mai exact, este vorba de finanţarea ilegală a partidelor politice sau a campaniilor electorale, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale.

Urmărirea penală, pe marginea acestui caz, a fost încheiată și se află la etapa de prezentare a materialelor părții apărării. După finalizarea acesteia, cauza penală urmează să fie expediată în instanța de judecată.

Dacă va fi găsită vinovată, Guțul riscă amendă în mărime de la 850 la 1350 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la unu la șase ani. Dincolo de aceste aspecte, aceasta va fi lipsită de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita anumite activităţi pe un termen de la doi la cinci ani.

Toate acestea se întâmplă după ce la 2 aprilie, bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, a anunțat că mai bine de două ore a fost audiată de procurorii de la Procuratura Anticorupție. Deși nu a oferit foarte multe detalii despre dosarul în care are statutul de învinuit, Guțul a menționat că acesta este unul fabricat și că este supusă presiunilor politice.

„Astăzi am fost învinuită într-un dosar penal care a fost intentat Partidului Șor acum doi ani (…) Falsificarea dosarelor penale este o tehnică dovedită a PAS împotriva opoziției. Acesta este modul în care actualul guvern își forțează criticii să fie mai maleabili și mai supuși”, spune Guțul, în adresarea video.

Articole asemănătoare

Back to top button