fbpx

Gunoiul din curte tot poate străluci: Tinerii artiști, invitați să participe la o Școală Internațională de Vară și să contribuie la amenjarea cartierului Maria Drăgan

Asociația Oberlight invită tinerii artiști din Republica Moldova, interesați de arta contemporană și lucrul cu comunitatea, la Școala Intenațională de Vară. În cadrul acesteia participanții vor găsi soluții de ordin tactic și strategic, iar ulterior și de ordin structural, pentru a reintegra cartierul Maria Drăgan din capitală în țesutul urban al orașului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Școala va cuprinde 3 ateliere de lucru creativ:

  • atelier de design grafic, imprimare și comunicare vizuală DIY cu Viktor VEJVODA din Cehia;
  • atelier de desen și stencil artistic cu Dan PERJOVSCHI din România;
  • atelier de percuție cu Baby People Din Marea Britanie și Ana Maria POPA din Moldova pentru copii și adolescenți din comunitatea locală.

Programul include activități precum: lucrul cu comunitatea, elaborarea instalațiilor de artă, ateliere de reparație a bicicletelor și reciclare a unor electrocasnice, proiecții de film, lecții și prezentări publice. Școala se va desfășura în limbile română, rusă și engleză, iar propunerile participanților se vor materializa într-o serie de activități culturale (ateliere de creație, expoziții de artă și de fotografie, concert, picnic etc), care vor face uz de locurile publice din cartier, transformându-le în spații de dialog cultural și social.

Activitățile Școlii vor avea loc în perioada 20-27 iulie 2019. Participarea este gratuită, iar cei interesați sunt rugați să completeze formularul de înregistrare până pe 1 iulie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button